Skäggolja

I dagens samhälle har skägg blivit mer än bara en ansiktsprydnad – det är ett uttryck för stil och personlighet. Oavsett om du precis har börjat odla skägg och har stubb eller har haft skägg en längre tid så behöver ditt skägg underhåll och omtanke regelbundet. I den här artikeln kommer vi gå genom skäggoljan och dess fördelar för både skägg och hud.

Hur tillverkas skäggolja?

För att tillverka skäggolja används olika typer av basoljor som jojobaolja, arganolja, mandelolja, kokosolja eller olivolja. Basoljans uppgift i blandningen är att ge fukt och näring både åt skägg och hud. Eteriska oljor används för att tillföra en behaglig doft och som samtidigt kan ha fördelaktiga egenskaper för huden. Populära eteriska oljor för skäggolja inkluderar lavendel, cederträ, rosmarin, tea tree och pepparmynta. När du ska välja en skäggolja är det viktigt att du väljer en skäggolja som du finner behaglig i doften.

Passar skäggolja alla skäggtyper?

Det enkla svaret är ja. Skäggolja passar alla skäggtyper. Den är utformad för att återfukta, mjukgöra och vårda skägget. För personer med kortare och tunnare skägg kan skäggoljan vara en perfekt produkt för att ge näring till huden samtidigt som man motverkar torrhet och klåda. För personer med längre och tjockare skägg kan man behöva komplettera med skäggbalm eller skäggvax för att täcka hela skägget.

Tips från skäggcoachen:
När du väljer en skäggolja är det viktigt att titta på ingredienserna och se till att de är naturliga och av hög kvalité. Vi på skäggprodukter.se är stolta över att våra skäggprodukter är både svensktillverkade och ekologiska.

Varför ska man använda skäggolja?

Skäggolja är en produkt som används för att vårda och mjukgöra skägg och hud. Skäggoljan hjälper till att återfukta och ge näring. Detta är särskilt viktigt om du har torr hud eller områden med mjäll i skägget. Skäggoljan hjälper till att hålla både hårstråna och huden mjuk och fri från mjäll. Skäggoljan hjälper också till att minska klåda och irritation. En annan fördel med skäggolja är att den hjälper till och gör det lättare att forma och styla skägget. Oljan gör håret mer medgörligt och lätt att forma och borsta.

Vilken skäggolja ska jag köpa?

Det finns en mängd olika skäggoljor på marknaden med olika ingredienser och dofter. Börja alltid med att läsa vad skäggoljan innehåller och säkerställ att du tycker om doften.

Vår utbud av skäggoljor!

Tom Horn

Skäggolja - Feromoner 69

Ordinarie pris 279 kr
Försäljningspris 279 kr Ordinarie pris
Ordinarie pris 279 kr
Försäljningspris 279 kr Ordinarie pris
Ordinarie pris 219 kr
Försäljningspris 219 kr Ordinarie pris
Beard Monkey

Skäggolja - Pina Colada 50ml

Ordinarie pris 219 kr
Försäljningspris 219 kr Ordinarie pris
Beard Monkey

Skäggolja - Candy Shot 50ml

Ordinarie pris 219 kr
Försäljningspris 219 kr Ordinarie pris
Så tar du hand om ditt skägg under sommaren!

Så tar du hand om ditt skägg under sommaren!

Läs mer

Trimma till perfektion!

Läs mer
Skäggfärg - Skäggprodukter.se

Skäggfärg

Läs mer
Mandelolja till skäggolja

Grundoljor för skäggolja

Läs mer